Het Nederlandse voetbal loopt niet over van kwaliteit, maar tijdens de eerste competitieronde in de eredivisie was het niveau niet alleen op voetbalgebied echt helemaal bedroevend.

Bij Feyenoord Willem 2 begaf in de rust de verbinding met Zeist het waardoor ze het in de tweede helft zonder VAR moesten doen. Wat daarbij opviel is, dat er vaak gemopperd wordt op de VAR, maar nu was deze drie kwartier afwezig en ook dat was (voor de Feyenoord supporters) weer niet goed.

De keeper van FC Utrecht heeft een horloge nodig wat hoognodig aan vervanging toe is: hij kwam drie minuten te laat het veld op en bij Jong AZ zat het net aan de onderkant niet vast, waarschijnlijk sabotage van de Roda defensie die daarmee hoopten het aantal tegendoelpunten te beperken.

GA Eagles, Heracles en Zwolle kunnen met al hun selectiespelers nog niet één fatsoenlijke voorhoede opstellen, laat staan drie. Bij Almere kunnen ze goed schoppen maar ze raken net iets te vaak de tegenstander. NAC was zo slecht (en dom) dat ze in Groningen nu al denken dat ze een topteam hebben.

Het verdedigen van PSV was lachwekkend, RKC kreeg behoorlijk wat kansen en kreeg hun tegendoelpunt op een presenteerblaadje aangeboden. Dat kreeg Willem 2 ook omdat Feyenoord verzuimd heeft om een fatsoenlijke keeper te contracteren, deze deelde als eerste een knock- out uit die niet winnend was.

Toch is er ook wel goede kwaliteit te zien: PSV heeft dat in de voorhoede en Twente heeft een voortreffelijke keeper en is mede daardoor samen met Ajax (Heerenveen schatten wij hoog in) de winnaar van het weekend. Het is wennen voor de Feyenoord-supporters maar verdedigend lijken de Amsterdammers (voor eredivisie niveau) de zaken goed op orde te hebben.

Fortuna is nu al kampioen tijdrekken want wat zij op dat gebied presteerden was top. Door hun nederlaag tegen deze ploeg staan de Eagles nu al onder druk, je moet er niet aan denken als ze zondag in Tilburg ook de sigaar zijn!

U kunt nog tot eind augustus, de namen van de trainers opgeven waarvan u denkt dat die dit seizoen het eerste en het laatste worden ontslagen. Als er voor 1 september al iemand ontslagen wordt dan telt dat gewoon mee, wellicht een stimulans om tijdig in te leveren.

Kandidaten genoeg om sm snel ontslagen te worden. De eerste divisie telt ook mee, zie voor spelregels de vorige boerenverstand.