Komend weekend begint de eredivisie weer en ons wordt weer veelvuldig gevraagd wat onze verwachtingen zijn, velen stemmen daar hun weddenschappen op af. Ondanks de financiële perikelen moet Ajax toch weer mee kunnen doen in de subtop. Daar zal verder alleen Twente horen want Feyenoord en PSV zijn te sterk ondanks dat die laatste twee ploegen bij hun onderlinge 4-4 lieten zien totaal niet te kunnen verdedigen. Onze voorspelling: PSV, Feyenoord, Twente en dan Ajax.

AZ is verzwakt en zal voor de vijfde plek tekort komen. De concurrentie krijgen de Alkmaarders uit Nijmegen, Utrecht en  Heerenveen die het met een minder behoudende trainer veel beter gaan doen. Dan is het nog de vraag wie negende wordt, wie wordt de verrassing van het seizoen en dus de opvolgers van onze eigen Eagles? Zoals u van boerenverstand gewend bent, doen wij gewaagde voorspellingen, dat is ditmaal niet anders want wij verwachten dat Groningen 9e wordt en daarmee de verrassing van het seizoen zal zijn. Mochten wij hier de plank finaal misslaan dat is het ons geluk dat u dit aan het einde van het seizoen vast weer vergeten bent. Fortuna zal zeker niet degraderen en dan houden we nog acht ploegen over die voor degradatie gaan strijden. Met NAC weten we ons geen raad, die is de grote favoriet voor degradatie maar in Breda is het vaak alles of niets en door het bekende avondje NAC zouden ze zomaar de bookmakers kunnen verrassen: als u tien euro inzet op degradatie van NAC krijgt u als ze degradeert maar elf euro terug. Daarom zetten wij er met Boerenverstand tien euro op in dat ze niet degradeert. Wie niet waagt…. Als Jeffrey de Lange inderdaad weggekocht wordt (naar het nu schijnt) dan krijgt Go Ahead het ook lastig vooral omdat ze geen scorend vermogen heeft. Onze voorspelling voor de onderste drie: Almere en Heracles dat niet meer het voordeel van kunstgras heeft en natuurlijk PEC Zwolle al is bij deze laatste voorspelling de Deventer hoop wellicht meer de vader van de gedachte dan een realistische inschatting.

U mag uiteraard ook weer wat voorspellen, als prijs hebben wij een mooie waardebon in petto. De vraag is simpel: welke trainer in het betaald voetbal wordt het eerste ontslagen en welke het laatste?

Spelregels:

⁃ jong beloften teams doen niet mee;

⁃ voor de juist voorspelde eerste trainer krijgt u één punt en voor de laatst ontslagen trainer twee punten.

Als een trainer zelf opstapt dan telt dat als ontslag behalve bij Vitesse want dan zal het zijn omdat hij niet meer  betaald wordt. Het kan natuurlijk dat de juiste antwoorden twee keer dezelfde club betreft. Als Ajax na vijf wedstrijden Farioli ontslaat en vervangt door Frank de Boer die op zijn beurt in mei door zijn broer Ronald wordt  vervangen dan is tweemaal Ajax het juiste antwoord. Ook kan het zijn dat er geen enkele trainer ontslagen wordt of maar één.

Opgaven kunnen tot eind augustus, wij zijn benieuwd!