Nee dit stuk gaat niet over de doelen die alle andere landen behalve Spanje zich hadden gesteld voorafgaand aan het EK. Evenmin gaat het over de te vroeg naar huis gezonden arbiters die zichzelf de EK-finale hadden toebedeeld. Nee, dit artikel gaat over onze eigen doelen voor de DSV EK-poule, want die waren heel duidelijk. We wilden met onze eigen deelname bovenaan eindigen en met onze deelname namens Boerenverstand onderaan.

Een kleinzoon van vijf vulde voor dat laatste alle uitslagen in waardoor Georgië en Albanië in de halve finale kwamen en Nederland als wereldkampioen werd voorspeld. Tot onze stomme verbazing hebben we met zijn rijtje nog bij de koplopers gestaan en zakten we maar heel langzaam weg. Alleen als Spanje er twee zou scoren in de finale zouden we onderaan eindigen… en dat gebeurde zowaar; gelukkig toch de poedelprijs, maar dat had een keerzijde…

Lange tijd leek het er namelijk op dat we ook bovenaan zouden eindigen. Onze adviseur Dick zei direct al dat Spanje kampioen zou wouden. “Ga nou niet op een paard wedden,” vervolgde hij “en laat een van jullie beiden Engeland als kampioen voorspellen dan heb je samen beide finalisten.”
Zo gezegd en zo gedaan en het liep als een speer, het voelde vaak zelfs eenzaam aan de top tot aan het moment suprême. Om te winnen mocht Spanje maar een keer scoren en dat stond natuurlijk in zwaar contrast met de twee doelpunten die ze moesten scoren om ons de poedelprijs te bezorgen.

En zo was het al voor de finale duidelijk dat niet beide prijzen gewonnen konden worden. “Ik zeg jullie alles goed voor en dan nog niet winnen; hoe krijgen jullie dat voor elkaar?”, was het duidelijke commentaar van onze adviseur.

De tweede prijs voelt niet echt als een prijs en deze doneren we dan ook aan de DSV organisatie: hopelijk krijgen we snel kans op revanche. Ook Marcel liet zich van zijn fair play kant zien en eindigde sportief op de 4e plaats.

Na de 2-1 van Spanje zaten we nog even in spanning dat het nog 3-1 zou worden en wij ook de poedelprijs zouden missen. Gelukkig voor ons liet de prima fluitende Franse scheidsrechter Letexier van de vier minuten extra tijd er maar eentje spelen, waardoor ons de afgang van het niet winnen van de poedelprijs bespaard bleef.

Hartelijk dank aan alle deelnemers en de organisatie voor het vele (reken)werk en uiteraard de felicitaties aan Robbert Karkdijk, die ons ternauwernood van de eerste plaats afhield. Wij adviseren je deze lijn door te zetten bij het klaverjassen, dan komt het daar ook wel goed. Het eerste rondje is van jou 😉