De ontspanningscommissie organiseert een spannende EK-poule, althans dat is de opzet. Voor 5 euro inleg kunt u eeuwige roem vergaren. Voor de clubkas is het goed als u meedoet, maar uw kans om te winnen is kleiner dan de mogelijkheid dat u als minister wordt gevraagd.

Wij van Boerenverstand hebben namelijk dit jaar voorspeld dat PSV in Nijmegen zou verliezen en dat Excelsior na de 6-2 afstraffing in Breda nog een goede kans zou hebben om in de eredivisie te blijven en daarmee aangetoond dat we in dit soort zaken vrijwel onverslaanbaar zijn.
Eerlijkheidshalve moeten we erkennen dat dit jaar één voorspelling beter was dan de onze: huisgenoten van Tim Pieters zetten 15 euro in op een nederlaag van Ajax tegen USV Hercules waarbij hun huisgenoot minimaal één keer zou scoren. Dit geschiedde en de studenten wonnen ruim 11.000 euro.

Overigens verdient ook Marinus de Winter een eervolle vermelding. Hij is namelijk de glorieuze winnaar geworden van onze prijsvraag voor 2023/2024, waarbij voorspeld moest worden welke club het snelste een doelpunt tegen kreeg en tegen wie. Marinus voorspelde dat PSV het snelste een tegendoelpunt zou krijgen tegen Volendam en deze onwaarschijnlijke voorspelling kwam uit! De prijsuitreiking zal op de openingsavond van het nieuwe seizoen gebeuren. Op dat moment zullen we ok ook onze nieuwe prijsvraag bekend maken.

Om zeker van onze zaak te zijn, zullen we de studenten en Marinus niet attent maken op deze poule en ook nu hebben we ons oor weer bij Dick Schneider te luister gelegd. Volgens Dick is ons grootste probleem dat de organisatie zal proberen om onze voorspelling te kopiëren. “Ze wachten jullie formulier af, veranderen ergens 1-0 in 2-0 en ze hebben net zoveel kans om te winnen” aldus onze kenner.

Dick adviseerde om de deelname op naam van Boerenverstand niet serieus te nemen: “Probeer daarmee onderaan te eindigen, dan win je ook de poedelprijs.” Gelet op de tegenstand zal dat moeilijker worden dan te winnen. “Laat Nederland in de finale komen. Iedereen schat bij dit soort poules het eigen land veel te hoog in. Dat mogen ze gerust overnemen, want we hebben niet eens een fatsoenlijke keeper, dus waarschijnlijk vliegen we er al in de eerste ronde uit,” aldus onze oud-international.

Hij vervolgde met “Als je echt wilt winnen, moet je onder twee schuilnamen meedoen en daar jullie echte voorspelling invullen. Ik geef jullie bij deze de laatste vier en de rest vul je zelf maar in”.
En zo zullen we het aanpakken: op ons deelnameformulier “Boerenverstand” zullen we Albanië, Georgië, Oekraïne en Nederland bij de laatste vier voorspellen, dan moet de poedelprijs toch al binnen zijn, of zou het toch nog slechter kunnen?

“Als de andere DSV -verstandig zijn, doen ze niet mee,“ aldus Dick: “maar het zijn scheidsrechters en die zijn eigenwijs dus luisteren ze toch niet”. Wij verheugen ons nu al op de prijsuitreiking…….